Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Zdravotnické vybavení pro SSMT – nábytek
Odesílatel Petr Kulich
Organizace odesílatele Sociální služby města Třince, příspěvková organizace [IČO: 00600954]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 09.10.2023 12:20:00
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Vážený dodavateli,
vaše Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace, která byla doručena Zadavateli dne 09.10.2023 je s odkazem na čl. 11 Zadávací dokumentace – výzvy k podání nabídky - žádostí doručenou po stanoveném termínu.

Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace musela být zadavateli doručena nejméně 3 pracovní dny před uplynutím lhůty pro podání nabídek.

Ke všem vašim dotazům Zadavatel uvádí, že trvá na všech svých minimálních technických a materiálových požadavcích uvedených v ZD.

Původní zpráva

Datum 09.10.2023 08:25:13
Předmět Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den,
prosím o vysvětlení následujících dotazů:

Noční stolek
V bodě číslo jedna požaduje zadavatel rozměry nočního stolku 50 x 49 x 88 cm a horní odkládací desku z plastu. Umožní zadavatel nabídnout produkt o rozměrech 42,5 x 47 x 83 cm s horní deskou z lamina? Dodavatel má za to, že deska z lamina je důstojnější a vzhledem ke kvalitě provedení stejně funkční jako deska plastová.

Antidekubitní matrace
V bodě číslo 2. zadavatel požaduje výšku matrace 12 cm. Umožní zadavatel nabídnout matraci vyšší, přičemž ostatní rozměry a nosnost splňují požadavky výběrového řízení? Nabízená matrace poskytuje pacientovi vyšší komfort.

Antidekubitní tříkomorová matrace s kompresorem
V bodě č. 3 požaduje zadavatel 18 komor. Umožní zadavatel nabídnout matraci se 20 komorami? 20 komor umožňuje lepší rozložení tlaku na tělu pacienta.

Chodítko s podpůrnou deskou
V pátém bodě technické specifikace uvádí zadavatel jako požadavek výškově nastavitelnou podpůrnou desku a to v rozmezí 90 až 142 cm. Umožní zadavatel nabídnout chodítko s nastavitelnou deskou 101 až 135 cm? Dle průzkumu trhu je rozsah nastavení cca 30 cm standardní.

Jídelní stolek servírovací
V bodě č.6 požaduje zadavatel stolek bez naklápění o rozměrech jídelní desky 90 x 40 cm. Umožní zadavatel nabídnout stolek, který je z části pevný a část lze naklápět? Naklápěcí část lze aretovat v rovné poloze. Celkové rozměry jídelní plochy jsou 75 x 40 cm. Okraje stolku jsou opatřeny protiskluzovým proužkem, který supluje požadovaný zvýšený okraj jídelní desky.

Koupací křeslo do sprchy
V bodě č.7 jsou uvedeny požadované rozměry koupacího křesla: výška 110 cm, šířka 57 cm, hloubka 61-86 cm, výška sedáku 52 cm, šířka sedu 43 cm, hloubka sedu 43 cm. Umožní zadavatel nabídnout produkt, který má zásadní rozměry jako velikost a výška sedáku shodné s požadovanými a ostatní rozměry nepatrně odlišné? Na správnou funkci křesla a komfort pacienta nemají tyto rozměry žádný vliv!

Nerezový vozík
V bodě číslo 9 zadavatel požaduje rozměry nerezového vozíku 32 x 75 x 41. Umožní zadavatel nabídnout vozík o rozměrech 60 x 40 x 80 cm?

Převazový vozík
Zadavatel v bodě 10. Převazový vozík uvádí požadované rozměry: min.75 x 55 x 105 cm. Umožní zadavatel nabídnout produkt o rozměrech 74,3 x 49,5 x 98 cm s veškerým požadovaným příslušenstvím?

Polohovací elektrické lůžko
V bodě č.11 uvádí zadavatel jako jeden z požadovaných parametrů podélné postranice s hliníkovou lištou. Myslí tím zadavatel systém zabudovaný v čele postele, ve kterém se postranice nastavují, a nebo tím myslí lištu, která je přímou součástí postranic? V tomto případě umožní zadavatel nabídnout lůžko s postranicemi bez hliníkové lišty? Účastník se domnívá, že se jedná jen o zdobný prvek, který nemění funkci postranic.

Toaletní WC křeslo
V bodě č. 15 požaduje zadavatel jako součást toaletní křesla nádobu s víkem ACC/5A. Umožní zadavatel nabídnout produkt s jiným typem nádoby?

WC nástavec
V bodě č. 17 požaduje zadavatel nástavec s minimálně 2 fixačními šrouby. Umožní zadavatel nabídnout nástavec s centrálním systémem připevnění? Systém s jedním centrálním šroubem je stejně spolehlivý jako více šroubů. Díky materiálu, ze kterého je nástavec vyroben, je zaručeno, že se nástavec na toaletě neposouvá.

Děkuji.
S pozdravem
Stanislav Kohout
jednatel